U bevindt zich hier: F Franse Bulldog

Ras: Franse Bulldog
Andere naam:
Bouledogue Francais
Oorsprong:
Frankrijk
Gehouden als:
Gezinshond
Grootte:
25-35 cm
Gewicht:
8-14 kg
Kleur:
Gestroomd, gevlekt, beige, zilvergrijs of zwart
Vachtsoort:
Korte en glanzende vacht
Gem. Leeftijd:
11-12 Jaar

Kenmerken:
- Staande soort van vleermuisoren
- Vierkante kop met wipneus
- Ronde beetje droevige ogen
- Korte, rechte en gespierde voorpoten
- Compact lichaam
- Korte staart
- Kleine naar buiten staande voeten

Herkomst: In Frankrijk ontstaan ras, gefokt door geëmigreerde Engelse handwerkslieden, uit meegebrachte Toy Bulldogs (kleine Engelse Bulldoggen). Werd populair bij de gegoede burgerij in Parijs en maakte vandaar opgang in Engeland en de Verenigde Staten.

Algemeen Voorkomen:
Een in zijn kleine gestalte krachtige hond van gedrongen type, met kort haar, korte en stompe snuit, staande oren (vleermuisoren) en van nature korte staart. Hij heeft het uiterlijk van een bedrijvig en schrander dier, zeer gespierd en met stevig bottengestel. Grappige, olijke verschijning.

Vacht:
Glad, dicht, zacht en glanzend kort haar. Erkende kleuren zijn gestroomd, fawn (wildkleur) en bont (wit met gestroomde of fawn platen).

Gezondheid:
De gemiddelde leeftijd is tien jaar. Weinig gevoelig voor ziektes. Door zijn enorme doorzettingsvermogen, aanhankelijkheid en wilskracht weet hij niet van stoppen, daarom moeten wandelingen bij extreme warmte (boven 25 graden) kort worden gehouden. Sommige honden zijn wat kortademig en ook komen rugproblemen en problemen met de geboorte bij dit ras voor.

Aard:
Zeer levendige, aanhankelijke, gezellige huishond, lief in de omgang met kinderen en mensen. Hij is zeer trouw, intelligent en rustig van aard, toont enige dominantie ten aanzien van andere honden, maar kan over het algemeen goed met andere dieren opschieten..

Bijzonderheden:
Het gezicht moet rond de ogen en de neus goed schoon en droog worden gehouden. De vacht vraagt nauwelijks verzorging.